Junior Black Knights Team

Junior Black Knights Team

Het Belgische talententraject naar de GP’s

De piloten uit de Belgian Motorcycle Academy die het meeste potentieel op het gebied van snelheidsracen hebben getoond, worden geselecteerd om deel uit te maken van het Junior Black Knights Team. Als zodanig hebben ze toegang tot de jaarlijkse selectie van de Northern Talent Cup. DORNA – de promotor van MotoGP ™ – organiseert dit kampioenschap voor jonge talenten in Noord-Europa ter begeleiding naar de Moto3 en Moto2, om ze zo hopelijk de deur naar de MotoGP ™ te kunnen openen. De Northern Talent Cup maakt deel uit van het programma Road to MotoGP™.

Carmelo Ezpeleta, CEO van DORNA Sports: “Het ontdekken en ontwikkelen van jong talent is een essentieel onderdeel van onze visie en de Belgian Motorcycle Academy zal een extra waardevolle partner zijn. Ik kijk ernaar uit om de jongeren in de Academie te zien groeien en betere fundamenten te zien leggen voor de toekomst van motorrijden in hun land en regio, in combinatie met hun deelname in de nieuwe Northern Talent Cup.

Het Junior Black Knights-team bestaat uit een teammanager, Heikki Sermon, en twee mechaniekers, Adrien Liégeois en Thomas Meert. De Junior Black Knights rijden op een KTM 250 zoals alle piloten die deelnemen aan de Northern Talent Cup.

Kalender

Junior Black Knights Team

De piloten

Junior Black Knights Team 2024

Tom Rolin
Tom Rolin
Ferre Fleerackers
Ferre Fleerackers
Lorenzo Pontillo
Lorenzo Pontillo

Partners

Oprichters

Partners