Belgian Motorcycle Academy

Belgian Motorcycle Academy

De Academie die toekomstige Belgische motorkampioenen detecteert en opleidt

Het opzet van de Belgian Motorcycle Academy is het opsporen, opleiden en begeleiden van jonge Belgische talenten tussen 7 en 17 jaar voor hoogstaande motorcompetities dankzij een opleidingsprogramma van minstens 35 verschillende traingssessies per jaar, voornamelijk tijdens weekends en schoolvakanties.

Alle instructeurs zijn verschillende coaches en monitoren gecertificeerd door de Waalse Motor Federatie van België (FMWB) en ADEPS.

De Belgian Motorcycle Academy werd mede opgericht door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB), Zelos/MIG, het Circuit Jules Tacheny in Mettet en het Belgian Motorcycle Fund. Dit nieuwe, door DORNA erkende programma, is officieel opgenomen in het Road to MotoGP™ programma.

De totale kosten van de cursus bedragen 15.000 euro per piloot. Dit bedrag omvat het gebruik van de verschillende soorten motoren en uitrusting (lederen pakken, helmen, handschoenen, laarzen) van de academie, de kosten voor toegang tot de verschillende circuits, de coaches die de praktische en theoretische lessen geven en een welkomstpakket met kledij in de kleuren van de academie. De kosten om zich in te schrijven in de Belgian Motorcycle Academy bedragen slechts 3.500 euro. Deze structuur bestaat dankzij de hulp van onze partners en de steun van particulieren.

Ook u kunt de toekomst van de Belgische motorsport steunen en een donatie doen aan het Belgian Motorcycle Fund.

Inschrijving

Hoe lid worden van de Belgian Motorcycle Academy?

Om zich in te schrijven voor de selectiedag op 25 oktober met het oog op deelname aan de Academy, moet de jonge piloot :

 • tussen de 7 en 17 jaar oud zijn
 • de Belgische nationaliteit hebben
 • uitblinken in motorbeheersing
 • bereid zijn een jaarlijkse vergunning aan te kopen via de FMWB
 • voor kandidaten vanaf 11 jaar moet de aanvraag vergezeld worden van een sport-CV

 

OPGELET : gelieve de reglementen hieronder te raadplegen voor de volledige inschrijvingsvoorwaarden

 

Aanvraagsformulier om aan de volgende selectiedag van de Belgian Motorcycle Academy

  VaccinatiesTetanusHepatitis AHepatitis B

  Bijlagen :

  Trainingsprogramma

  Leden info

  Draag bij aan de ontwikkeling van onze toekomstige Belgische kampioenen

  Wilt u ook de Belgian Motorcycle Academy ondersteunen? Dan hebt U twee opties: u kunt lid worden van de Belgian Motorcycle Academy of een donatie doen aan het Belgian Motorcycle Fonds.
  Lidmaatschap van de Belgian Motorcycle Academy

  Je kunt lid worden van de Belgian Motorcycle Academy door een lidmaatschap van 50 € te betalen. Op die manier draag je bij aan de inspanningen van de Belgische Motorcycle Academy om de motorkampioenen van morgen naar het hoogste niveau te brengen. Je lidmaatschapskosten zijn jaarlijks en dekken het kalenderjaar van 1 januari tot 31 december. Het wordt daarom elk jaar vernieuwd. Als betalend lid ontvang je een nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de activiteiten van de Belgian Motorcycle Academy, evenals een korting van 10% op de jaarlijkse gala-avond, georganiseerd ten voordele van het Belgisch Motorcycle Fund, in aanwezigheid van tal van persoonlijkheden uit de motorsport wereld en de piloten van de Black Knights en Junior Black Knights teams.

  Om lid te worden, moet je een e-mail sturen naar het adres van de academie: email adres met je volledige contactgegevens: naam, voornaam, postadres en telefoonnummer en € 50 overboeken naar het rekeningnummer Belgian Motorcycle Academy: BE85 0689 3665 9006.

  Donatie aan het Belgisch Motorcycle Fund

  Gecreëerd door Michel Wanty en Freddy Tacheny in 2020, heeft het Belgian Motorcycle Fund als missie het stimuleren van motorsport op hoog niveau voor iedereen. Het fonds bevindt zich aan de basis van de Belgian Motorcycle Academy, samen met de FMWB, het Circuit Jules Tacheny en Zelos/MIG.

  Om het Belgisch Motorcycle Fund financieel te ondersteunen, kunt u een gift doen die vanaf € 40 recht geeft op een fiscaal attest. Het attest wordt jaarlijks per post uitgestuurd door de Koning Boudewijnstichting, waar het Belgisch Motorcycle Fund ondergebracht is, op naam van de rekeninghouder van de rekening waaruit de donatie wordt betaald.

  Bankgegevens:
  Koning Boudewijnstichting
  BE10 0000 0000 0404 – BIC : BPOTBEB1
  Gelieve deze mededeling aan te duiden : ***0192/2150/00081*** 

  Partners

  Oprichters

  Partners