Belgian Motorcycle Academy

Belgian Motorcycle Academy

De academie die toekomstige Belgische motorkampioenen opspoort en opleidt

De missie van de Belgian Motorcycle Academy is om jonge Belgische talenten tussen 7 en 17 jaar te detecteren, op te leiden en te begeleiden naar de prominente motorcompetities dankzij een trainingsprogramma van ten minste 20 dagen per jaar, voornamelijk tijdens weekends en schoolvakanties.

De Academy kan rekenen op verschillende coaches en instructeurs, allen gecertificeerd door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB) en ADEPS.

De FMWB (Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique), Zelos/MIG, het Circuit Jules Tacheny in Mettet en de Belgian Motorcycle Fund zijn de medeoprichters van de Belgian Motorcycle Academy. Dit initiatief, erkend door DORNA, is officieel geïntegreerd in hun Road to MotoGP™-programma.

De inschrijvingskosten voor de Belgian Motorcycle Academy bedragen 3.000 €. Dit bedrag is inclusief het gebruik van verschillende types motorfietsen en uitrusting (lederen pakken, helmen, handschoenen, laarzen) van de academie, de kosten omtrent het gebruik van de verschillende circuits, de verschillende coaches die de praktische en theoretische lessen geven en een welkomstpakket inclusief kleding van de academie.

Inschrijving

Hoe lid worden van de Belgian Motorcycle Academy?

Om zich te kunnen inschrijven voor de selecties van de Academie op 16 november, moet de kandidaat aan de volgende criteria voldoen:

 • tussen de 7 en 17 jaar oud zijn
 • de Belgische nationaliteit hebben
 • uitblinken in motorbeheersing
 • bereid zijn een jaarlijkse vergunning aan te kopen via de FMWB
 • voor kandidaten vanaf 11 jaar moet de aanvraag vergezeld worden van een sport-CV

 

OPGELET : gelieve de reglementen hieronder te raadplegen voor de volledige inschrijvingsvoorwaarden

 

Aanvraagsformulier om aan de volgende selectiedag van de Belgian Motorcycle Academy

  Vaccinaties TetanusHepatitis AHepatitis B
  Bijlagen :

  Trainingsprogramma

  Leden info

  Draag bij aan de ontwikkeling van onze toekomstige Belgische kampioenen

  Wilt u ook de Belgian Motorcycle Academy ondersteunen? Dan hebt U twee opties: u kunt lid worden van de Belgian Motorcycle Academy of een donatie doen aan het Belgian Motorcycle Fonds.
  Lidmaatschap van de Belgian Motorcycle Academy

  Je kunt lid worden van de Belgian Motorcycle Academy door een lidmaatschap van 50 € te betalen. Op die manier draag je bij aan de inspanningen van de Belgische Motorcycle Academy om de motorkampioenen van morgen naar het hoogste niveau te brengen. Je lidmaatschapskosten zijn jaarlijks en dekken het kalenderjaar van 1 januari tot 31 december. Het wordt daarom elk jaar vernieuwd. Als betalend lid ontvang je een nieuwsbrief die je op de hoogte houdt van de activiteiten van de Belgian Motorcycle Academy, evenals een korting van 10% op de jaarlijkse gala-avond, georganiseerd ten voordele van het Belgisch Motorcycle Fund, in aanwezigheid van tal van persoonlijkheden uit de motorsport wereld en de piloten van de Black Knights en Junior Black Knights teams.

  Om lid te worden, moet je een e-mail sturen naar het adres van de academie: email adres met je volledige contactgegevens: naam, voornaam, postadres en telefoonnummer en € 50 overboeken naar het rekeningnummer Belgian Motorcycle Academy: BE85 0689 3665 9006.

  Donatie aan het Belgisch Motorcycle Fund

  Gecreëerd door Michel Wanty en Freddy Tacheny in 2020, heeft het Belgian Motorcycle Fund als missie het stimuleren van motorsport op hoog niveau voor iedereen. Het fonds bevindt zich aan de basis van de Belgian Motorcycle Academy, samen met de FMWB, het Circuit Jules Tacheny en Zelos/MIG.

  Om het Belgisch Motorcycle Fund financieel te ondersteunen, kunt u een gift doen die vanaf € 40 recht geeft op een fiscaal attest. Het attest wordt jaarlijks per post uitgestuurd door de Koning Boudewijnstichting, waar het Belgisch Motorcycle Fund ondergebracht is, op naam van de rekeninghouder van de rekening waaruit de donatie wordt betaald.

  Bankgegevens:
  Koning Boudewijnstichting
  BE10 0000 0000 0404 – BIC : BPOTBEB1
  Gelieve deze mededeling aan te duiden : ***0192/2150/00081*** 

  Newsletter

  Als u op de hoogte wilt blijven van belangrijk nieuws en evenementen rond de Belgian Motorcycle Academy en de Belgian Motorcycle Fund, abonneer u dan op onze nieuwsbrief. We beloven dat we u niet zullen overspoelen met e-mails, u ontvangt alleen het belangrijkste nieuws.
  Ontvang onze nieuwsbrief

  Partners

  Oprichters

  Partners