Missie : het stimuleren van de beoefening van motorrijden op hoog niveau in België, voor iedereen en in alle veiligheid. Haar tweede missie is het rijke Belgische erfgoed van de motor/motorsport in stand te houden.

Belgian Motorcycle Fund

Motor van de talenten van morgen

Belgian Motorcycle Fund

Bagnaia, Marquez, Rossi, Viñales, Mir, Dohan, Quartararo, Cairoli, Robert, Bou… namen die opwindend zijn, die zoveel passie oproepen ! Maar wanneer zullen er meer Belgische rijders op de internationale podia staan? Het is duidelijk dat we, op zeldzame uitzonderingen na, de Brabançonne te weinig horen ! 

Ons land is echter al lang een vruchtbare voedingsbodem voor motortalent! Ze zijn er zeker en vast, onze jonge goudhaantjes, en ze wachten gewoon om door te breken.

Het probleem? Het ontbreken van een structuur, het gebrek aan middelen en professionele ondersteuning om de weg naar de top te kunnen bereiken. 

Om onze toekomstige kampioenen een betere kans te geven, hebben we het Belgian Motorcycle Fund opgericht. Dit fonds is ondergebracht bij de Koning Boudewijnstichting. Haar eerste missie is het stimuleren van de beoefening van motorrijden op hoog niveau in België, voor iedereen en in alle veiligheid. Haar tweede missie is het rijke Belgische erfgoed van de motor/motorsport in stand te houden.

Wil u de BMF steunen, hoeft u alleen maar  hier te klikken om in een paar minuten een online donatie te kunnen doen. Uw steun zal het Belgian Motorcycle Fund helpen om onze jonge goudhaantjes naar kampioenstitels te stuwen !

De activiteiten van het Belgian Motorcycle Fund

De BMF steunt de activiteiten van de Belgian Motorcycle Academy, een motorrijschool van hoog niveau, die is opgericht in samenwerking met het Circuit Jules Tacheny in Mettet, MIG/Zelos en de FMWB. 

Deze school verricht nuttig maatschappelijk werk, door op democratische en egalitaire wijze opleidingen aan te bieden en tegelijkertijd de noodzakelijke en onontbeerlijke veiligheid voor de inzet van jonge motorrijders te waarborgen.

Motorsport blijft immers een gegeven dat niet voor iedereen haalbaar is, rekening houdend met de belangrijke basiskosten (motorfiets, toegang tot de circuits, begeleiding, uitrusting…). De Belgian Motorcycle Academy is er juist om iedereen een gelijke kans te geven.

Concreet krijgen de academici, tussen 7 en 17 jaar oud, dankzij de BMF toegang tot kwaliteitsopleidingen tegen verlaagde prijzen. Het Belgian Motorcycle Fund neemt een groot deel van de kosten op zich en vermindert daardoor de instapprijs voor de academici met factor vijf.

Met dit initiatief wil de BMF de beoefening van motorrijden op hoog niveau stimuleren en ertoe bijdragen dat jonge getalenteerde Belgische piloten kunnen deelnemen aan wedstrijden op wereldniveau. En wie weet, om de Brabançonne op de internationale podia te laten weerklinken.

U KAN HET BELGIAN MOTORCYCLE FUND STEUNEN OP VERSCHILLENDE MANIEREN:

Doe een gift

De oprichters

Het Belgian Motorcycle Fund is ontstaan onder impuls van twee personen: Michel Wanty, een groot motorsportliefhebber die al heel wat talentvolle rijders actief heeft gesteund, en Freddy Tacheny, voorzitter van het Circuit de Mettet en bedenker van een programma voor snelheidsmotoren dat Xavier Simeon al naar de Moto GP heeft gebracht en Barry Baltus naar de Moto2, om er maar twee te noemen.
Michel Wanty, voorzitter en oprichter van het Belgian Motorcycle Fund

« Het was belangrijk voor mij om een fonds op te richten zoals het Belgian Motorcycle Fund. Ik steun Belgisch talent al vele jaren op verschillende manieren.

Om een groot kampioen te worden is talent alleen soms niet genoeg en moet je vaak in staat zijn grote sommen geld te investeren. Dit probleem is bijzonder acuut in de motorsport, waar de machines en uitrusting duur zijn en waar oefenen, trainen en deelnemen aan races op hoog niveau kostelijk zijn.

Door het Belgian Motorcycle Fund op te richten, wil ik iedereen in staat stellen zich aan te sluiten bij deze inspanning om ons jong talent te helpen. »

Freddy Tacheny, vice-voorzitter en oprichter van het Belgian Motorcycle Fund:

« Motorracen op hoog niveau vereist een aanzienlijk budget, dat voor veel gezinnen zwaar te dragen is. Dankzij de Belgian Motorcycle Academy proberen we iedereen een kans te geven, zolang het talent er is. Dit is mogelijk dankzij de financiële en materiële bijdrage van de partners en medeoprichters die het grootste deel van de kosten dekken, namelijk het Circuit Jules Tacheny, de FMWB, MIG/Zelos en het Belgian Motorcycle Fund.

Je kan stellen dat een jaar bij de BMA eigenlijk bijna € 15.000 per academicus kost en voor een seizoen in de Northern Talent Cup draait het rond de € 30.000 per piloot… reken maar! 

Ik doe een beroep op iedereen die deze nobele missie wil steunen om motorsport op hoog niveau toegankelijk te maken voor alle getalenteerde jongeren, omdat we alle mogelijke steun nodig hebben. U kan dit gemakkelijk doen d.m.v. een schenking aan het Belgian Motorcycle Fund, fiscaal aftrekbaar vanaf 40 € dankzij de Koning Boudewijnstichting. »

Doe een gift

Motor van de talenten van morgen